fbpx

Mijn pad

Jessie Meirlaen

Ik ben Jessie, nieuwsgierig naar de mens, gefascineerd door oriëntatie, communicatie en de ontwikkeling van alles wat leeft.

Na mijn studies in de Romaanse filologie en bedrijfseconomie, bracht mijn pad me van de boeken in de wereld. De reis naar andere landen en culturen, was ook een ontdekkingstocht naar mezelf, of toch het begin ervan.

Terug in België zette ik mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt. Een parcours met heel wat omwegen, zo bleek later. Ik begon te werken in de sales in een mediabedrijf. Een sector met deadlines en heel wat competitie. Ik smeet me volledig, want ik wilde het goed doen. Ik had ‘succes’, maar voelde me allesbehalve gelukkig. Niet alleen overuren, maar vooral het feit dat de bedrijfswaarden ver van de mijne lagen, maakten dat ik me steeds meer uitgeput voelde.

Ik maakte een switch naar het onderwijs en stond opeens voor een klas kunstzinnige jongeren. En ik mocht hen hun lievelingsvak aanbrengen: Frans. Niet alleen zij hadden energie, ook ik kreeg er doordat ik creatief kon zijn en mijn passie voor taal mocht delen. Een leerproces in beide richtingen, met als resultaat: groei en voldoening.

Een geplande verhuis ging gepaard met een minder geplande verandering op werkvlak. Ik startte als docent in het hoger onderwijs, binnen een week. Het was een hectische overgang waarbij ook mijn relatie op de klippen liep. Toen het vakantie was, voelde ik me heel verward. Vragen als: ‘Wat was ik aan het doen?’ en ‘Wie ben ik?’ kwamen steeds vaker naar boven.

Jessie Meirlaen Vives

Toen me werd gevraagd of ik het vak talentontwikkeling wilde geven, antwoordde ik intuïtief: ‘ja!’ Vier jaar lang heb ik (jong)volwassenen begeleid in hun groeiproces van wie ze al zijn. Ik dook vol in de boeiende materie en kon zo materiaal ontwikkelen om in en buiten het lokaal mee aan de slag te gaan.

We stellen ons vaker vragen: “Is dit het dan?” Bij het huidige enorme aanbod aan mogelijkheden, vallen we terug op onszelf. Meer dan ooit is er nood om zo vroeg mogelijk zichzelf te leren kennen, in al zijn facetten, om vanuit connectie met wie we zijn te kunnen kiezen voor de betekenis die we aan ons leven willen geven. Vanuit die intentie begeleid ik graag mensen tijdens hun persoonlijk traject.

Jessie Meirlaen coaching

Mensen weer mogen zien stralen, daar zet ik me graag voor in!

Een overzicht van mijn professioneel parcours vind je hier.