fbpx

Clear focus journey

Off-grid personal development
to unlock your true wisdom and peace of mind

Klik hierboven voor een gratis online persoonlijk gesprek !

Voor wie

Dit is een krachtige focusreset voor leidinggevenden en ambitieuze professionals met een hart voor hun bedrijf. De laatste maanden was creativiteit geen modewoord meer, maar een must. Bijsturen, flexibiliteit, heroriënteren, opnieuw beginnen, draaiboeken maken, mensen engageren,… Dagelijks ben je er mee bezig, vaak zelfs na de uren. ‘Bijzondere tijden vragen bijzondere antwoorden’, echoot het in de verte. Je blijft gaan, want je bent een doorzetter en je wil slagen in wat je doet.  

Tegelijk voel je jezelf soms verzanden. De ene dag loopt over in de andere. Je hoofd draait overuren. Je slaapt slechter. Het snelle tempo, de onzekere toekomst en de barrage aan indrukken en eisen beginnen hun tol te eisen. Je wil er blijven zijn voor je bedrijf, voor je mensen, maar je voelt dat er iets moet veranderen. Tijd voor een reset waarin je uit je rol en uit je omgeving wordt gehaald!

Business retreat
Coronaproof bedrijven

Wat

Dit traject is niet zomaar een reis. Je kunt het zien als een raam openen en de ruimte verluchten om plaats te maken voor vernieuwing en helderheid. Alleen zetten we het raam niet gewoon op kipstand…

  • Het begint al voor het begint. Tijdens twee individuele coachingsessies zoomen we in op jouw doelen, belemmeringen, verlangens,… zodat je alles uit de tocht kunt halen op persoonlijk en professioneel vlak.
  • We nemen je mee naar een ruwe en pure bergomgeving om drie dagen lang op tocht te gaan in een radicaal andere setting. Weg van alle impulsen, weg uit de normale omgeving, samen met een handvol gelijkgezinden en allround professionele begeleiding.
  • Ook na de reis word je niet aan je lot overgelaten. Tijdens een afsluitende individuele coachingsessie blikken we terug en kijken we vooruit. Waar sta je nu en welke stappen kun je nog zetten?

Waar

Het canvas van onze tocht is de westkust van Schotland, befaamd vanwege zijn ruwe onherbergzaamheid en spectaculaire landschappen. Vlak naast het bekende “Isle of Skye” ligt de laatste grote wildernis van Schotland: de Knoydart Peninsula.

We gaan “off the grid” om enkel met onze eigen krachten en wat we op onze rug zullen dragen het oerlandschap van de westelijke Highlands te verkennen. Grote “loch’s”, smaragdgroene valleien, ruwe bergkammen, een “bothy” in de baai van een fjord en finish in “the most remote pub in Scotland” waarna een klein bootje ons terug naar de beschaving brengt. 
 
stressmanagement

Begeleiding

Berggids instructuur Dieter Van Holder

We werken uitsluitend met ervaren en gediplomeerde gidsen zoals UIMLA International Mountain Leaders of UIAGM/IFMGA Mountain Guides. Deze quality labels staan garant voor meerjarige en volgens internationale standaarden geëxamineerde opleidingen die professionals afleveren. Ons gidsteam wordt aangestuurd door Dieter.

Dieter Van Holder (1985) is een ervaren gids-instructeur met een uitgebreid palmares. Als UIMLA International Mountain Leader is hij het jaar door met gasten onderweg en dankzij zijn ervaring slaagt hij er in het jaar door toplocaties te ontsluiten. Naast IML behaalde Dieter ook Fjalla (“berg”) en Jökla (“gletsjer”) certificaten van de Association of Icelandic Mountain Guides, NOLS Wilderness First Responder en UIAA Instructor Mountain Walking & Trekking (zomer & winter).


Jessie Meirlaen
(1986) is professionele coach, trainer en loopbaanbegeleidster en werkte jarenlang als docent talentontwikkeling. Ze vertrekt telkens vanuit het inspirerend coachen, wat haar basisopleiding is. Haar persoonlijke no-nonsense aanpak verfijnt ze op basis van bijkomende professionalisering, zoals de vorming mindfulnesstraining die ze volgde bij Dr. Edel Maex.

In dit traject valt haar passie voor het coachen samen met die voor de bergen, een kader dat zich door niets anders laat vervangen en die ze graag betrekt in haar persoonlijke begeleiding.

 

persoonlijke groei high potentials

Waarom

De redenen om deel te nemen zijn voor iedereen verschillend, maar hier geven we er al enkele:

integrale benadering van menselijk kapitaal

Mensen zijn de belangrijkste groeimotor en differentiator in een bedrijf. Investeren in mensen zorgt voor meer waardering, werkgeluk en waardecreatie.

beter stressmanagement

Weten hoe je met stress kunt omgaan, verhoogt de focus en motivatie.

Hogere betrokkenheid en motivatie

Mensen blijven scherp en geconcentreerd als ze worden uitgedaagd om te leren.

De redenen om deel te nemen zijn voor iedereen verschillend, maar hier geven we er al enkele: De redenen om deel te nemen zijn voor iedereen verschillend, maar hier geven we er al enkele:​

persoonlijke en professionele groei

Door de combinatie van een individueel coachingtraject en de gedragenheid van de groep tijdens de tocht

Gegeerde profielen aantrekken én behouden

In plaats van te vechten tegen het opbod van salaris, spreken je beelden van dit traject voor zich. Integreer ze in je branding en je hebt weer een streepje voor op je concurrentie.

alternatieve out-of-the-box waardering

Gebrek aan waardering is één van de belangrijkste drijfveren om een bedrijf te verlaten.

incentive bedrijven

Praktisch

– kleine groep van 6 deelnemers
– Prijs per persoon: €1695
Annulatie wegens COVID-maatregelen = 100% geld terug

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Veelgestelde vragen

Tijdens de tocht stappen we zo’n 6 à 8 uur per dag (pauzes niet inbegrepen) en draag je een rugzak van 15 tot 18 kg. We hiken op paden of padloos terrein waarbij geen technisch materiaal nodig is. De ondergrond kan ruw zijn (losse stenen, blokken, wortels…) en af en toe is het flink stijgen & dalen. Dieter voelt aan waar het evenwicht ligt tussen wat kan en wat moet en stuurt bij. We zijn daar voor een beleving, niet om een in steen gebeitelde route af te werken.

Na een dag actief te zijn, zetten we onze tent op en halen we ons kookgerief boven. Ook is er tijd voor reflectie en ontspanning. Voor dat laatste krijg je de nodige omkadering van Jessie.

Doordat we voor, tijdens en na de reis aan de slag gaan, vertrekken we zowel van jouw dagelijkse realiteit en plaatsen we het letterlijk en figuurlijk in een andere context. Wat aan bod komt, is voor iedereen anders. Hierdoor is het coachingtraject volledig op maat. De ervaring leert dat thema’s als grenzen, prioriteiten stellen, jouw plek, persoonlijk leiderschap, je talenten, zichtbaarheid, werkvreugde, levensvragen… vaak automatisch komen bovendrijven.

Voor en na de reis is de coaching individueel, tijdens de reis krijg je opdrachten die je in groep of alleen kunt doen. Je krijgt duiding van Jessie en wordt ook op dit vlak uit je comfortzone gehaald, altijd met als doel om jouw persoonlijke groei te stimuleren. Soms wisten deelnemers niet echt wat ze moesten verwachten, telkens waren ze verrast en kwamen ze tot resultaten waar ze nooit aan hadden gedacht. Dat vat het misschien nog het beste samen: verwacht het onverwachte.

Tijdens de tocht is er geen bereik. Je smartphone laat je achter op een veilige plaats. Voel je het al kriebelen? Dan is dit een extra signaal om mee te gaan! Mails, sociale media, virtuele vergaderingen,… neem je niet mee in je rugzak. Niet voor niets bestaat het gezegde: ‘There is no wifi in the mountains, but you will find a better connection!’ Helderheid en creativiteit borrelen vaak op tijdens onverwachte momenten, wanneer focus en rust elkaar afwisselen. Net hiervoor maken we ruimte.

Wel is er een satelliettelefoon mee voor noodgevallen.

Kwalitatief materiaal is essentieel in de bergen. Het is de basis van je veiligheid en comfort. De meeste mensen hebben de hoofdzaken al in huis en duurdere items zijn zo goed als altijd te huren. Om je draagcomfort te maximaliseren is het erg belangrijk dat je niet minder, maar ook zeker niet meer meeneemt dan we aanraden. We geven een specifieke lijst bij inschrijving.

In het algemeen bestaat je bagage uit 1 grote trekkingrugzak die je tijdens de tocht draagt + 1 kleine tas handbagage waarin je een verse set kleren etc. kan achterlaten. Bij vertrek wordt deze handbagage naar het hotel gebracht waar ze bij aankomst op je zal wachten.

Ja. Net zoals bij alles in het leven, is het ook in een bergomgeving nooit mogelijk om alle risico uit te sluiten. We doen niets dat niet redelijkerwijs onder bergwandelen valt, maar we gaan weg van de bewoonde wereld en ook het weer is niet te voorspellen.

Reisbijstandsverzekering is verplicht met dekking voor outdoor vakanties en redding- en repatriëringskosten. Er zijn verschillende makelaars die kortlopende verzekeringen aanbieden. Als je lid bent van de Klim- en bergsportfederatie, ben je hiervoor automatisch een jaar lang verzekerd.

high potentials

Ervaringen van deelnemers

Dieter is niet zomaar een gids en organisator. Welk soort trail je met hem ook stapt, zijn persoonlijke en professionele aanwezigheid zorgt voor een veilige omgeving die je aanmoedigt om je grenzen te verleggen. Zijn communicatiestijl maakt dat iedereen zich gelijkwaardig voelt ten opzichte van de andere deelnemers. Of je nu de snelste of de traagste bent, hij moedigt je aan en geeft je tegelijk ook de ruimte voor je eigen proces. Als kers op de taart zorgt zijn zin voor humor dat je nog meer van het moment geniet.
Saskia
Interim Manager
Ik had al elders enkele coachingtrajecten achter de rug en was in het begin heel kritisch. Jessie haar open en eerlijke communicatie zorgden er snel voor dat ik me welkom en op mijn gemak voelde. Ze nam telkens de tijd om écht naar me te luisteren. De wandelcoaching in de natuur heeft lang nagezinderd en was ook confronterend. Ik ken nu mijn waarden en talenten en durf ook hieruit te vertrekken. Ik kan beter een plaats geven aan mijn emoties en heb vrede genomen met mijn angsten. Op persoonlijk vlak ben ik bewuster van mezelf en heb ik bepaalde gewoontes veranderd waardoor ik me sterker en meer ontspannen voel. Op vlak van werk liet ik me vroeger leiden door twijfel, waardoor ik vaak uitkwam bij ‘plan B’. Nu kan ik fier zeggen dat ik voluit ga voor ‘plan A’!
Jonas
Beleggingsadviseur
De tocht in de Cairngorms was fantastisch! Elke dag werd anders benaderd. Dieter hield rekening met het weer, het terrein en het vermogen van de groep. Dit alles werd snel en professioneel aangepakt zodat de groep verzekerd werd van een veilige, leuke en onvergetelijke ervaring.
Thomas
Fotograaf
Wat me vooral bijblijft van de loopbaancoaching, is dat het niet enkel effect heeft op professioneel vlak, maar ik ook mezelf beter heb leren kennen. Het heeft mij anders doen denken en meer doen stilstaan bij soms kleine dingen, waardoor ik in gang schoot. Ik ben uit een routine gekomen die me vasthield op een plek waarvan ik niet wist hoe ik er kon uitgeraken. Jessie haar persoonlijke, vakkundige aanpak is tegelijk mild en confronterend. In het begin was ik wat sceptisch, maar de gesprekken en de opdrachten brachten me – soms vreemd genoeg – duidelijkheid over wat ik wilde en hoe ik het kon aanpakken. Ik zet nu stappen die ik voordien lange tijd niet heb gedurfd. De aanpak werkt!
Bart
Accountant

Interesse?

Lijkt dit iets voor jou en wil je graag meer weten?
Registreer je hieronder voor een gratis online persoonlijk gesprek!
We vertellen je wat je kan verwachten en beantwoorden al je vragen.