fbpx

Off-grid Business Retreat

Teamcoaching en persoonlijke groei
voor meer gelukkige en gemotiveerde werknemers

Klik hierboven voor een gratis en vrijblijvend gesprek !

Time-out met je team

Heb je nood aan meer verbinding in je team?
Wil je graag een groeiklimaat creëren waarin mensen meer samen werken in plaats van naast elkaar?
Merk je dat de motivatie zakt en wil je inzetten op werkplezier?
Wil je dat je werknemers hun volle potentieel kunnen ontwikkelen waardoor ook de  resultaten van het bedrijf verbeteren?

Hierop biedt Loopbaanknooppunt graag een antwoord!

In de bergen, weg van alle afleiding, gaan we samen op tocht. Onderweg onderzoeken we hoe iemands talenten helemaal tot uiting kunnen komen, waar iemand voldoening uit haalt, wat er nu gemist wordt en waar jullie als team graag op willen inzetten.
Kortom, een actieve herbronning die focust op teamgeluk.

,

Persoonlijke groei

Aanpak op maat

Al wandelend kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Vaak zitten we vast in ons denken waardoor we de dingen niet meer zien. De balans tussen denken en voelen herstellen, zorgt ervoor dat een mentale en intuïtieve kracht weer naar boven kan komen. Zo krijgen creativiteit, vertrouwen en betrokkenheid weer speelruimte.
De basis voor werkvreugde en het bereiken van gedeeld succes!

Voordien zitten we samen met de verantwoordelijke(n) van de organisatie om de inhoud van de reis af te stemmen op de noden van het team. Op basis hiervan kunnen werkvormen aan bod komen zoals mindfulness, verbindende communicatie, deep democracy,…

Ook een voor- en/of natraject op maat voor verdere opvolging is mogelijk.

Waar de magie plaatsvindt

Het canvas van onze tocht is de westkust van Schotland(*), befaamd vanwege zijn ruwe onherbergzaamheid en spectaculaire landschappen. Vlak naast het bekende “Isle of Skye” ligt de laatste grote wildernis van Schotland: de Knoydart Peninsula.
We gaan “off the grid” en verkennen al wandelend met de rugzak het oerlandschap van de westelijke Highlands. Grote “loch’s”, smaragdgroene valleien, ruwe bergkammen, een “bothy” in de baai van een fjord en finish in “the most remote pub in Scotland” waarna een klein bootje ons terug naar de beschaving brengt.

(*) In functie van de coronamaatregelen kunnen we onze bestemming aanpassen. Het concept blijft echter hetzelfde.
retraite bergen

In handen van professionele begeleiding

Berggids instructuur Dieter Van Holder

Dieter Van Holder (1985) is een ervaren en gediplomeerd gids-instructeur met een uitgebreid palmares. Als UIMLA International Mountain Leader is hij het jaar door met gasten onderweg. Dankzij zijn ervaring slaagt hij er telkens weer in om toplocaties te ontsluiten. Ook dit gebied heeft hij al meermaals herontdekt en blijft hem steeds opnieuw raken.  Met Dieter op reis gaan staat garant voor een onvergetelijke tocht waarbij hij rekening houdt met de groep en de omstandigheden van de omgeving.

Dieter behaalde ook Fjalla (“berg”) en Jökla (“gletsjer”) certificaten van de Association of Icelandic Mountain Guides, NOLS Wilderness First Responder en UIAA Instructor Mountain Walking & Trekking (zomer & winter).


Jessie Meirlaen
(1986) is inspirerend coach, trainer en loopbaanbegeleidster en werkte jarenlang als docent talentontwikkeling. In haar praktijk begeleidt ze mensen die ergens vast zitten. Dit doet ze middels persoonlijke afstemming waarbij ze niets aan het toeval overlaat. Ze vertrekt telkens vanuit mindfulness en het inspirerend coachen waarin waardering, uitdaging en betrokken confrontatie centraal staan.

In deze reis valt haar passie voor het coachen samen met die voor de bergen, een kader dat zich door niets anders laat vervangen en ze graag betrekt in haar begeleiding.

 

Wat levert het op

De redenen om deel te nemen zijn voor iedereen verschillend, maar hier geven we er graag enkele:

integrale benadering van menselijk kapitaal

Dit is dé belangrijkste groeimotor en differentiator in een bedrijf. Investeren
in mensen zorgt voor meer waardering, werkgeluk en waardecreatie.

beter stressmanagement

Weten hoe je met stress kunt omgaan, verhoogt de focus en motivatie.

Hogere betrokkenheid en motivatie

Mensen blijven scherp en geconcentreerd als ze worden uitgedaagd om te leren.

persoonlijke en professionele groei

Zelfontwikkeling vergroot je zelfsturend vermogen en zorgt voor een effectievere samenwerking, meer werkvreugde, zelfvertrouwen en succes, ook in je privéleven.

Gegeerde profielen aantrekken én behouden

Niet meer vechten tegen het opbod van salaris, je beelden van dit traject spreken voor zich. Integreer ze in je branding en je hebt weer een streepje voor.

alternatieve out-of-the-box waardering

Gebrek aan waardering is één van de belangrijkste drijfveren om een bedrijf te verlaten. En de reden die ik het vaakst hoor in mijn praktijk als loopbaancoach.

Praktisch

We reizen bewust met een kleine groep voor optimale begeleiding en afstemming.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Time-out Schotland

Groepsreis Schotland
Bergen

Veelgestelde vragen

We hiken op paden of padloos terrein waarbij geen technisch materiaal nodig is. De ondergrond kan ruw zijn (losse stenen, blokken, wortels…) en af en toe is het flink stijgen & dalen. Dieter voelt echter aan waar het evenwicht ligt tussen wat kan en wat moet en stuurt bij. We zijn daar voor een beleving, niet om een in steen gebeitelde route af te werken. Net in die flexibiliteit maakt Dieter het verschil.

Tijdens de tocht stappen we zo’n 6 à 8 uur per dag en draag je een rugzak van ongeveer 15 kg. Na een stapdag zetten we onze tent op en halen we ons kookgerief boven OF brengen we de nacht door in een berghut (afhankelijk van de gekozen formule) . Ook is er tijd voor reflectie en ontspanning. Voor dat laatste krijg je de nodige omkadering van Jessie.

Soms voel je je niet meer geïnspireerd, mis je écht contact op je werk of ben je de voeling met je potentieel kwijt. Daarom nemen we je mee naar een ruwe en pure bergomgeving om drie dagen lang op tocht te gaan in een radicaal andere setting. Weg van alle impulsen, weg uit de normale omgeving, samen met een handvol gelijkgezinden. Je krijgt opdrachten die je in groep of alleen kunt doen. Soms word je ook op dit vlak uit je comfortzone gehaald, maar altijd met als doel om jouw persoonlijke groei te stimuleren. Ook voor een individueel gesprek kun je bij Jessie terecht.

Wil je voor en/of na de reis verder aan de slag? Dan kun je kiezen voor een aanvullend coachingtraject of loopbaanbegeleiding. Dit is volledig op maat afgestemd. Vraag hiervoor gerust meer info bij Jessie.

Tijdens de tocht is er geen bereik. Je smartphone laat je achter op een veilige plaats. Begint het al te jeuken? Dan is dit een extra signaal om mee te gaan! Mails, sociale media, virtuele vergaderingen,… neem je niet mee in je rugzak. Niet voor niets bestaat het gezegde: ‘There is no wifi in the mountains, but you will find a better connection.’ Helderheid en creativiteit borrelen vaak op tijdens onverwachte momenten, wanneer focus en rust elkaar afwisselen. Net hiervoor maken we ruimte.

Wel is er een satelliettelefoon mee voor noodgevallen.

Kwalitatief materiaal is essentieel in de bergen. Het is de basis van je veiligheid en comfort. De meeste mensen hebben de hoofdzaken al in huis en duurdere items zijn zo goed als altijd te huren. Om je draagcomfort te maximaliseren is het erg belangrijk dat je niet minder, maar ook zeker niet meer meeneemt dan we aanraden. We bezorgen op voorhand een specifieke bagagelijst die we samen overlopen.

In het algemeen bestaat je bagage uit 1 grote trekkingrugzak die je tijdens de tocht draagt + 1 kleine tas handbagage waarin je een verse set kleren etc. kan achterlaten. Bij vertrek wordt deze handbagage naar het hotel gebracht waar ze bij aankomst op je zal wachten.

Ja. Net zoals bij alles in het leven, is het ook in een bergomgeving nooit mogelijk om alle risico uit te sluiten. We doen niets dat niet redelijkerwijs onder bergwandelen valt, maar we gaan weg van de bewoonde wereld en ook het weer is niet te voorspellen.

Reisbijstandsverzekering is verplicht met dekking voor outdoor vakanties en redding- en repatriëringskosten. Er zijn verschillende makelaars die kortlopende verzekeringen aanbieden. Als je lid bent van de Klim- en bergsportfederatie, ben je hiervoor automatisch een jaar lang verzekerd.

Indien wij als organisatie door de Coronamaatregelen de reis moeten annuleren, wordt de reis volledig terugbetaald. Indien je zelf (door ziekte) niet kunt deelnemen, is er geen terugbetaling. Hiervoor is het nemen van een annuleringsverzekering aan te raden.

Ervaringen van deelnemers

Dieter is niet zomaar een gids en organisator. Welk soort trail je met hem ook stapt, zijn persoonlijke en professionele aanwezigheid zorgt voor een veilige omgeving die je aanmoedigt om je grenzen te verleggen. Zijn communicatiestijl maakt dat iedereen zich gelijkwaardig voelt ten opzichte van de andere deelnemers. Of je nu de snelste of de traagste bent, hij moedigt je aan en geeft je tegelijk ook de ruimte voor je eigen proces. Als kers op de taart zorgt zijn zin voor humor dat je nog meer van het moment geniet.
Saskia
Interim Manager
Ik voelde ik dat ik minder en minder mezelf kon zijn en wilde nadenken over hoe ik dat kon veranderen, maar bleef wat in cirkeltjes draaien. Daarom ging ik op zoek naar een coach die persoonlijk werkt en zich afstemt op mijn situatie. Nu weet ik waarin ik goed ben en welke richting ik wil inslaan. Ik heb mezelf weer gevonden en geloof ook weer in mezelf. Ik heb helderheid gekregen, een visie in plaats van het “te veel te druk” te hebben. De coaching heeft ook veel meer opgebracht op persoonlijk vlak, wat toekomstgericht nuttiger is dan enkel 1 situatie te veranderen. Het heeft mijn verwachtingen fel overtroffen!
Celina
HR recruiter
De tocht in de Cairngorms was fantastisch! Elke dag werd anders benaderd. Dieter hield rekening met het weer, het terrein en het vermogen van de groep. Dit alles werd snel en professioneel aangepakt zodat de groep verzekerd werd van een veilige, leuke en onvergetelijke ervaring.
Thomas
Fotograaf
Wat me vooral bijblijft van de loopbaancoaching, is dat het niet enkel effect heeft op professioneel vlak, maar ik ook mezelf beter heb leren kennen. Het heeft mij anders doen denken en meer doen stilstaan bij soms kleine dingen, waardoor ik in gang schoot. Ik ben uit een routine gekomen die me vasthield op een plek waarvan ik niet wist hoe ik er kon uitgeraken. Jessie haar persoonlijke, vakkundige aanpak is tegelijk mild en confronterend. In het begin was ik wat sceptisch, maar de gesprekken en de opdrachten brachten me – soms vreemd genoeg – duidelijkheid over wat ik wilde en hoe ik het kon aanpakken. Ik zet nu stappen die ik voordien lange tijd niet heb gedurfd. De aanpak werkt!
Bart
Accountant

Interesse?

Lijkt dit iets voor jullie en wil je graag meer weten?
Registreer je hiernaast voor een vrijblijvend (video)gesprek.
We vertellen je wat je kan verwachten
en beantwoorden al je vragen.


    Laat hieronder gerust weten welke momenten het best passen. Dan kunnen we hier al rekening mee houden.