fbpx

Off-grid Business Retreat

Teambuilding en persoonlijke groei
voor zuurstof, verbinding en drive

Klik hierboven voor een gratis online persoonlijk gesprek !

Voor wie

De laatste maanden was creativiteit geen modewoord meer. Heroriënteren, bijsturen, opnieuw beginnen,…  Je schakelt tussen problemen en oplossingen. Tegelijk voel je jezelf soms verzanden. Je hoofd draait overuren, je slaapt slechter. In de overdaad aan verandering lijk je jezelf soms te verliezen.

Deze business retreat is er: 
– voor wie zichzelf en hun collega’s opnieuw of beter willen leren kennen
zin hebben in werkvreugde 2.0 (of aan welke versie we nu ook zitten)
willen uitzoomen om erna met frisse energie er weer in te duiken!

Business retreat
Business incentive

Wat

Tijdens de business retreat focussen we op:

– hoe je kunt omgaan met veranderende omstandigheden
– hoe piekeren of twijfelen jou niet langer opslorpen
– hoe je wederzijdse betrokkenheid in een groep kunt vergroten
– hoe je jezelf kunt opladen, ook tijdens een hectische tijd
– hoe een productieve dag hand in hand kan gaan met rust
– hoe je efficiënt en verbindend kunt communiceren
– hoe je kan omgaan met weerstand
– hoe een samenwerking uitdagend én aangenaam kan verlopen
– …

Waar

Het canvas van onze tocht is de westkust van Schotland, befaamd vanwege zijn ruwe onherbergzaamheid en spectaculaire landschappen. Vlak naast het bekende “Isle of Skye” ligt de laatste grote wildernis van Schotland: de Knoydart Peninsula.

We gaan “off the grid” en verkennen al wandelend, met tent en rugzak, het oerlandschap van de westelijke Highlands.
Grote “loch’s”, smaragdgroene valleien, ruwe bergkammen, een “bothy” in de baai van een fjord en finish in “the most remote pub in Scotland” waarna een klein bootje ons terug naar de beschaving brengt. 
 
stressmanagement

Begeleiding

Berggids instructuur Dieter Van Holder

We werken uitsluitend met ervaren en gediplomeerde gidsen zoals UIMLA International Mountain Leaders of UIAGM/IFMGA Mountain Guides. Deze quality labels staan garant voor meerjarige en volgens internationale standaarden geëxamineerde opleidingen die professionals afleveren. Ons gidsteam wordt aangestuurd door Dieter.

Dieter Van Holder (1985) is een ervaren gids-instructeur met een uitgebreid palmares. Als UIMLA International Mountain Leader is hij het jaar door met gasten onderweg en dankzij zijn ervaring slaagt hij er telkens weer in om toplocaties te ontsluiten. Naast IML behaalde Dieter ook Fjalla (“berg”) en Jökla (“gletsjer”) certificaten van de Association of Icelandic Mountain Guides, NOLS Wilderness First Responder en UIAA Instructor Mountain Walking & Trekking (zomer & winter).


Jessie Meirlaen
(1986) is professionele coach, trainer en loopbaanbegeleidster en werkte jarenlang als docent talentontwikkeling. In haar praktijk begeleidt ze mensen die voor een keuze staan. Ze vertrekt telkens vanuit het inspirerend coachen waarin waardering, uitdaging en betrokken confrontatie centraal staan. Verwacht geen ABC-handleiding of een 1 type fits all benadering. Het is net de persoonlijke afstemming waarbij ze niets aan het toeval overlaat, die het verschil maakt. Haar warme, no-nonsense aanpak verfijnt ze met continue bijscholing, zoals de professionele vorming mindfulness bij Dr. Edel Maex.

In dit traject valt haar passie voor het coachen samen met die voor de bergen, een kader dat zich door niets anders laat vervangen en ze graag betrekt in haar persoonlijke en professionele begeleiding.

 

persoonlijke groei high potentials

Waarom

De redenen om deel te nemen zijn voor iedereen verschillend, maar hier geven we er al enkele:

integrale benadering van menselijk kapitaal

Dit is dé belangrijkste groeimotor en differentiator in een bedrijf. Investeren in mensen zorgt voor meer waardering, werkgeluk en waardecreatie.

beter stressmanagement

Weten hoe je met stress kunt omgaan, verhoogt de focus en motivatie.

Hogere betrokkenheid en motivatie

Mensen blijven scherp en geconcentreerd als ze worden uitgedaagd om te leren.

persoonlijke en professionele groei

Zelfontwikkeling vergroot je zelfsturend vermogen en zorgt voor een effectievere samenwerking, meer werkvreugde, zelfvertrouwen en succes, ook in je privéleven.

Gegeerde profielen aantrekken én behouden

Niet meer vechten tegen het opbod van salaris, je beelden van dit traject spreken voor zich. Integreer ze in je branding en je hebt weer een streepje voor.

alternatieve out-of-the-box waardering

Gebrek aan waardering is één van de belangrijkste drijfveren om een bedrijf te verlaten. En de reden die ik het vaakst hoor in mijn praktijk als loopbaancoach.

incentive bedrijven

Praktisch

– kleine groep van 6 deelnemers voor optimale begeleiding en afstemming
Wanneer: De reis naar Schotland gaat door van woensdag 22/9/’21 tot zondag 26/9/’21. Een facultatief coachingtraject kan plaatsvinden tussen 23/8/’21 en 22/10/’21 na onderling overleg.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Veelgestelde vragen

We hiken op paden of padloos terrein waarbij geen technisch materiaal nodig is. De ondergrond kan ruw zijn (losse stenen, blokken, wortels…) en af en toe is het flink stijgen & dalen. Dieter voelt aan waar het evenwicht ligt tussen wat kan en wat moet en stuurt bij. We zijn daar voor een beleving, niet om een in steen gebeitelde route af te werken.

Tijdens de tocht stappen we zo’n 6 à 8 uur per dag en draag je een rugzak van ongeveer 15 kg. Na een stapdag zetten we onze tent op en halen we ons kookgerief boven. Ook is er tijd voor reflectie en ontspanning. Voor dat laatste krijg je de nodige omkadering van Jessie.

We focussen op hoe je kunt omgaan met verandering, zowel individueel als in team. Soms zijn we het contact met onszelf wat kwijt. Daarom nemen we je mee naar een ruwe en pure bergomgeving om drie dagen lang op tocht te gaan in een radicaal andere setting. Weg van alle impulsen, weg uit de normale omgeving, samen met een handvol gelijkgezinden. Je krijgt opdrachten die je in groep of alleen kunt doen en wordt ook op dit vlak uit je comfortzone gehaald, altijd met als doel om jouw persoonlijke groei te stimuleren.

Wil je graag the full package om alles uit de bergreis te halen? Dan kun je kiezen voor een aanvullend coachingtraject.
Voor de reis zoomen we tijdens een individuele coachingsessie in op jouw specifieke situatie en context: Welke keuzes vind je moeilijk? Wat kost er jou veel energie? Wat stel je uit of vermijd je? Met welk resultaat zou je écht tevreden zijn? Waar twijfel je over? Door welke gedachten word je soms overspoeld?, …
Na de reis blikken we terug in een individuele coachingsessie en kijken we vooruit. Waar sta je nu? Wat is er duidelijk geworden? Hoe heb je bepaalde zaken al anders aangepakt? En welke stappen kun je nog zetten?

Tijdens de tocht is er geen bereik. Je smartphone laat je achter op een veilige plaats. Begint het al te jeuken? Dan is dit een extra signaal om mee te gaan! Mails, sociale media, virtuele vergaderingen,… neem je niet mee in je rugzak. Niet voor niets bestaat het gezegde: ‘There is no wifi in the mountains, but you will find a better connection!’ Helderheid en creativiteit borrelen vaak op tijdens onverwachte momenten, wanneer focus en rust elkaar afwisselen. Net hiervoor maken we ruimte.

Wel is er een satelliettelefoon mee voor noodgevallen.

Er zijn verschillende mogelijkheden.
De groep kan bestaan uit 6 deelnemers van hetzelfde bedrijf, uit dezelfde of verschillende afdelingen. Ook zelfstandigen kunnen ervoor kiezen om samen op pad te gaan.
Elke groepssamenstelling heeft zijn meerwaarde en is bespreekbaar.

Kwalitatief materiaal is essentieel in de bergen. Het is de basis van je veiligheid en comfort. De meeste mensen hebben de hoofdzaken al in huis en duurdere items zijn zo goed als altijd te huren. Om je draagcomfort te maximaliseren is het erg belangrijk dat je niet minder, maar ook zeker niet meer meeneemt dan we aanraden. We bezorgen op voorhand een specifieke bagagelijst die we samen overlopen.

In het algemeen bestaat je bagage uit 1 grote trekkingrugzak die je tijdens de tocht draagt + 1 kleine tas handbagage waarin je een verse set kleren etc. kan achterlaten. Bij vertrek wordt deze handbagage naar het hotel gebracht waar ze bij aankomst op je zal wachten.

Ja. Net zoals bij alles in het leven, is het ook in een bergomgeving nooit mogelijk om alle risico uit te sluiten. We doen niets dat niet redelijkerwijs onder bergwandelen valt, maar we gaan weg van de bewoonde wereld en ook het weer is niet te voorspellen.

Reisbijstandsverzekering is verplicht met dekking voor outdoor vakanties en redding- en repatriëringskosten. Er zijn verschillende makelaars die kortlopende verzekeringen aanbieden. Als je lid bent van de Klim- en bergsportfederatie, ben je hiervoor automatisch een jaar lang verzekerd.

Indien wij als organisatie door de Coronamaatregelen de reis moeten annuleren, wordt de reis volledig terugbetaald. Indien je door ziekte zelf niet kunt deelnemen, geldt er geen terugbetaling. Hiervoor is het nemen van een annuleringsverzekering aan te raden.

high potentials

Ervaringen van deelnemers

Dieter is niet zomaar een gids en organisator. Welk soort trail je met hem ook stapt, zijn persoonlijke en professionele aanwezigheid zorgt voor een veilige omgeving die je aanmoedigt om je grenzen te verleggen. Zijn communicatiestijl maakt dat iedereen zich gelijkwaardig voelt ten opzichte van de andere deelnemers. Of je nu de snelste of de traagste bent, hij moedigt je aan en geeft je tegelijk ook de ruimte voor je eigen proces. Als kers op de taart zorgt zijn zin voor humor dat je nog meer van het moment geniet.
Saskia
Interim Manager
Ik had al elders enkele coachingtrajecten achter de rug en was in het begin heel kritisch. Jessie haar open en eerlijke communicatie zorgden er snel voor dat ik me welkom en op mijn gemak voelde. Ze nam telkens de tijd om écht naar me te luisteren. De wandelcoaching in de natuur heeft lang nagezinderd en was ook confronterend. Ik ken nu mijn waarden en talenten en durf ook hieruit te vertrekken. Ik kan beter een plaats geven aan mijn emoties en heb vrede genomen met mijn angsten. Op persoonlijk vlak ben ik bewuster van mezelf en heb ik bepaalde gewoontes veranderd waardoor ik me sterker en meer ontspannen voel. Op vlak van werk liet ik me vroeger leiden door twijfel, waardoor ik vaak uitkwam bij ‘plan B’. Nu kan ik fier zeggen dat ik voluit ga voor ‘plan A’!
Jonas
Beleggingsadviseur
De tocht in de Cairngorms was fantastisch! Elke dag werd anders benaderd. Dieter hield rekening met het weer, het terrein en het vermogen van de groep. Dit alles werd snel en professioneel aangepakt zodat de groep verzekerd werd van een veilige, leuke en onvergetelijke ervaring.
Thomas
Fotograaf
Wat me vooral bijblijft van de loopbaancoaching, is dat het niet enkel effect heeft op professioneel vlak, maar ik ook mezelf beter heb leren kennen. Het heeft mij anders doen denken en meer doen stilstaan bij soms kleine dingen, waardoor ik in gang schoot. Ik ben uit een routine gekomen die me vasthield op een plek waarvan ik niet wist hoe ik er kon uitgeraken. Jessie haar persoonlijke, vakkundige aanpak is tegelijk mild en confronterend. In het begin was ik wat sceptisch, maar de gesprekken en de opdrachten brachten me – soms vreemd genoeg – duidelijkheid over wat ik wilde en hoe ik het kon aanpakken. Ik zet nu stappen die ik voordien lange tijd niet heb gedurfd. De aanpak werkt!
Bart
Accountant

Interesse?

Lijkt dit iets voor jou en wil je graag meer weten?
Registreer je hiernaast voor een
gratis online persoonlijk videogesprek
.
We vertellen je wat je kan verwachten
en beantwoorden al je vragen.    Laat hieronder gerust weten welke momenten jou het best passen. Dan kunnen we hier al rekening mee houden.