fbpx

Enkele ervaringen

“Ik ben ongelofelijk dankbaar voor het loopbaantraject met Jessie. Dankzij Jessie heb ik terug goesting gekregen in mijn professionele toekomst, heb ik mezelf beter leren kennen en terug zelfvertrouwen gekregen. De sessies met Jessie waren heel inspirerend en motiverend. De holistische aanpak van Jessie waarbij privé en werk samen worden bekeken, vind ik een ongelofelijke meerwaarde. Vooral de aanpak rond talenten en competenties waren voor mij een bijzondere ontdekking. Ook de oefeningen die ik meekreeg waren steeds zeer waardevol en hebben me een heel stuk zelfredzamer gemaakt.”

Yves

Klantenadviseur

“In de loopbaanbegeleiding bij Jessie apprecieerde ik haar holistische aanpak. Ze kijkt niet enkel naar de job, maar ook naar de totale persoon, mijn leefwereld en dat vind ik belangrijk. Ze stelt je erg op je gemak en geeft interessante oefeningen. Ik ben meer te weten gekomen over wie ik ben, hoe ik functioneer, wat ik wil en wat me energie geeft. Door blokkades aan te pakken denk ik meer vanuit positiviteit en groei. Ik zie nu veel meer mogelijkheden dan voordien.”

Véronique

Zelfstandige

“Jessie is iemand die echt luistert naar de persoon die zij voor haar heeft en de tijd neemt om de noden die op dat moment heersen aan te voelen. Ik was op een punt gekomen dat ik een aantal zaken in mijn job en in mijn leven in vraag stelde, maar zelf niet direct zag welke weg ik verder wou en kon bewandelen. Jessie heeft mij geholpen om terug naar de essentie van mezelf te keren en te kijken wat mij intrinsiek drijft in mijn job en in het leven. Dankzij Jessie heb ik weer een helder beeld (en moodboard ;-)) voor ogen.

Ik apprecieer enorm hard de persoonlijke, holistische aanpak van Jessie die ervoor zorgt dat je een traject kan volgen dat op jouw maat gemaakt is. Ik ben zelf geen loopbaancoach, maar naar mijn mening is Jessie de geknipte persoon om mensen te begeleiden in hun loopbaan en ik zou zelfs durven zeggen op hun levensweg.

Een oprechte dankjewel dat ik jou op mijn pad mocht tegengekomen!”

Ellen

Accountant

“Na een lange individuele reflectie, ben ik bij Jessie terecht gekomen om de carrièrewending die ik in mijn hoofd had verder te bespreken. Ik ben Jessie heel dankbaar dat ze me begeleid heeft in een traject op maat van wat ik nodig had. Ze stelde me vanaf het eerste moment op m’n gemak. In tegenstelling tot wat ik verwacht had, vlogen de sessies voorbij. Jessie ging resoluut voor een holistische aanpak waarbij mijn zijn centraal stond. Bovendien heb ik door Jessie de kracht van mindfulness ontdekt!”

Baptiste

Management Consultant

“Ik had al elders enkele coachingtrajecten achter de rug en was in het begin heel kritisch. Jessie haar open en eerlijke communicatie zorgden er echter snel voor dat ik me welkom en op mijn gemak voelde. Ze nam telkens de tijd om écht naar me te luisteren. Ik had nooit het gevoel dat ik een nummer was. Ik apprecieerde dat Jessie elke keer aandacht gaf aan dat wat er voor mij toen het belangrijkst was. De wandelcoaching in de natuur heeft lang nagezinderd en was ook confronterend. Je wordt weggetrokken uit je dagdagelijkse omgeving, het brengt je enerzijds tot rust en nu hield ook de natuur me een spiegel voor. Ook de opdrachten en het extra materiaal dat Jessie aanreikte, hielpen me om na de sessies verder aan de slag te gaan.

Dankzij de loopbaancoaching heb ik mezelf beter leren kennen en aanvaarden. Ik ken mijn waarden en talenten en durf ook hieruit te vertrekken. Ik kan beter een plaats geven aan mijn emoties en heb vrede genomen met mijn angsten. Ook op persoonlijk vlak ben ik bewuster van mezelf en heb ik bepaalde gewoontes veranderd waardoor ik me sterker en meer ontspannen voel. Van daaruit blijf ik stapjes zetten richting mijn doel dat zo steeds dichterbij komt. Op vlak van werk liet ik me vroeger leiden door twijfel en een gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor ik vaak uitkwam bij ‘plan B’. Nu kan ik fier zeggen dat ik voluit ga voor ‘plan A’! Ik ben erin geslaagd om een pad te kiezen en dit te volgen. Neig bedankt, Jessie!”

Jonas

Beleggingsadviseur

“Ik zat vast in mijn hoofd en voelde me beperkt. Ik staarde me blind tijdens mijn zoektocht naar iets nieuws omdat ik me baseerde op iets wat ik dàcht dat mijn profiel was. Ik had nood aan iemand die me hielp om het breder te trekken. Met Jessie had ik meteen een klik. Ze is heel open, vlot. Het was geen ‘algemene loopbaancursus’, maar juist heel persoonlijk en afgestemd op wat ik nodig had. Ze bereidde de gesprekken goed voor, benoemde alles wat ze zag, herkaderde waardoor ik veel zelfzekerder ben geworden. Wat ik ook waardevol vond, was dat ze niet enkel vragen stelde, maar zelf ook dingen inbracht. Hierdoor kwam mijn denkproces op gang en werd het ook concreet. Het bleef niet hangen bij praten, ik ging ermee aan de slag en kreeg telkens meer zicht op mogelijkheden waaraan ik nooit had gedacht. Ik ben heel blij dat ik bij Jessie ben terechtgekomen en zou het iedereen aanraden die ergens vastzit of over twijfelt. Nu kan ik weer vooruit en heb ik zin in mijn volgende stap!

Heidi

Training Manager

“Wat me vooral bijblijft van de loopbaancoaching, is dat het niet enkel effect heeft op professioneel vlak, maar ik ook mezelf beter heb leren kennen. Het heeft mij anders doen denken en meer doen stilstaan bij soms kleine dingen, waardoor ik in gang schoot. Ik ben uit een routine gekomen die me vasthield op een plek waarvan ik niet wist hoe ik er kon uitgeraken. Jessie haar persoonlijke, vakkundige aanpak is tegelijk mild en confronterend. In het begin was ik wat sceptisch, maar de gesprekken en de opdrachten brachten me – soms vreemd genoeg – duidelijkheid over wat ik wilde en hoe ik het kon aanpakken. Ik zet nu stappen die ik voordien lange tijd niet heb gedurfd. De aanpak werkt!”

Bart

Accountant

Je voelt dat je steeds wat groeit. Ik ben me nu bewust van mijn mindset en ga anders om met bepaalde gedachten. Jessie is zeer open, heeft een luisterend oor, maar stelt ook de juiste vragen op het juiste moment. Hierdoor kreeg ik inzichten en ging ik anders nadenken. Het is een steun in de rug waardoor ik nu meer duidelijkheid heb gekregen voor mezelf en met een open houding mijn toekomst kan vormgeven.”

S.

Branch manager

“Ik was ongelukkig, verloren gelopen in mijn eigen leven en ik wist niet hoe of wat te veranderen. Ik maakte mezelf ziek met schuldgevoelens omdat ik dacht alles te hebben wat m’n hart verlangde. Ik had een spannende job, een goed inkomen, een huis, een echtgenoot,… Toch voelde het verkeerd. Ik liep mezelf voorbij. Dankzij mijn echtgenoot hoorde ik over loopbaanbegeleiding en ging ik op zoek naar een loopbaancoach. Ik ging op kennismakingsgesprek bij Jessie. Nadat ik mijn verhaal vertelde, was het eerste dat ze tegen me zei: “Het is ok om je niet ok te voelen, al je gevoelens mogen bestaan.” Die woorden betekenden heel veel. Door mijn hart open te leggen en veel confronterende oefeningen te maken, leerde ik mezelf opnieuw kennen. Ik leerde kennen wie ik echt ben en wat ik echt wil doen. Dankzij Jessie kwamen mijn passie om te schrijven en creativiteit opnieuw naar boven. Jessie was een soort van gids die me naar het licht hielp in een donkere periode. Ik ben haar ontzettend dankbaar om mijn leven opnieuw richting te geven. Vandaag heb ik een job die ik enorm graag doe en kan ik oprecht zeggen dat ik gelukkig ben. Als je denkt alles te hebben in je leven maar het toch niet goed voelt, heb je echt iemand nodig als Jessie.”

Carol

“Ik had al eens loopbaanbegeleiding gevolgd bij iemand anders en dat was vooral praktisch van aard. Het traject dat ik bij Jessie volgde was op maat, ging over mij als persoon en wat er bij mij echt past. Ze neemt echt haar tijd, is toegankelijk en gaf me van in het begin een gevoel van vertrouwen. Waar ik veel aan heb gehad, is dat Jessie het breder durft te trekken dan enkel de loopbaan op zich en we het totale plaatje bekeken. Er werd niets overhaast, maar tegelijk werden de dingen wel benoemd en kreeg ik opdrachten mee waar ik zelf ook de meerwaarde van inzag. Hierdoor kreeg ik zowel rust en werd de richting steeds duidelijker in mijn zoektocht naar een nieuwe weg.”

E.

Trajectbegeleidster

“Ik heb verschillende dingen gedaan die ik niet uit mezelf zou doen. Jessie is rustig en aangenaam en stond me bij waar ik het nodig had. De opdrachten zorgden vooral voor een open blik en lieten toe te experimenteren met wat voor mij werkt. Ik heb op korte tijd inzichten gekregen die ik alleen niet zou gekregen hebben. Ik kan nu weer verder en zie het zitten!”

Ruth

Zorgondersteunster

“Voor ik begon aan een coachingtraject had ik wat schrik dat ik veel ging moeten praten, daar zag ik tegenop. Maar de gesprekken voelden helemaal niet ongemakkelijk. Jessie is iemand die rustig is, vriendelijk, open. Ik voelde me altijd veilig en op mijn gemak. Er werden vragen gesteld, maar ook niet te veel. Ik had ademruimte en dat vond ik heel belangrijk. Ook apprecieerde ik dat ze zelf ook dingen inbracht en haar idee deelde wanneer ik ernaar vroeg. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. Ik heb mezelf beter leren kennen en weet nu welke richting ik uit wil. Ik zou het aanraden aan iedereen die op zoek is naar verandering, want dat komt er sowieso!”

Pommelien

“Ik zat op persoonlijk vlak in de knoop. Na wat twijfelen, heb ik dan toch een stap gezet om eruit te geraken. Ik wist niet wat ik precies van een coachingtraject moest verwachten, maar dat dit het resultaat ging zijn, had ik nooit gedacht, en al zeker niet op zo’n korte tijd. Er is een enorme last van mijn schouders gevallen, ik voel me losser en mijn zelfvertrouwen is niet te vergelijken met voordien. Daarom zou ik dit iedereen aanraden als het even ‘tot hier’ zit. Voordien was ik sceptisch, maar de vlotte gesprekken, de gezellige sfeer en de oprechte interesse hielpen me ook om de drempel te verlagen. Dus, niet twijfelen, gewoon doen!”

Tim

Met onze vrijwilligers – teamleden in Markant – stapten we door een boeiende avond rond efficiënt vergaderen kan ook leuk zijn. Niet alleen luisteren, maar ook doen en beleven: we PROBEERDEN dingen uit en werden geleid om langs ongewone paden nieuwe of al vertrouwde inzichten te krijgen in dit verband. Het werd een zeer interactieve avond met een degelijke presentatie, aandacht voor de groep en het individu én heel veel ruimte voor gesprek, uitwisseling en vragen.

Trui Colpaert

Regiomanager markant Gent

Recent volgde ik een workshop over goede voornemens bij Jessie. Wat een eye opener! Jessie bezit de gave om dingen echt uit te spitten tot op het bot en die vervolgens heel helder te verwoorden. De workshop was daardoor een plezier om te volgen. Ook hield ze een mooi evenwicht tussen ruimte voor onze eigen inbreng en een gezond ritme om door de voorbereide materie te fietsen. We gingen naar huis met een handvol concrete tips om goede voornemens ook effectief waar te maken. Aanrader!

Elke Huyghebaert

Zaakvoerster Bon Appetit Les Amis